Om oss​

​– Vi vill leverera Wow!-jobb, säger Fredrik Erlandsson, kundansvarig på Br. Erlandssons

Bygg & Allservice AB. Vi är lyhörda för kundens

önskemål och vill att de ska vara delaktiga

i allt som händer under arbetets gång. När de sedan ser det färdiga resultatet – ja då ska de ändå känna Wow! En nöjd kund är vår bästa reklam.

Kvalitetstänk

Bröderna Erlandsson – Fredrik och Niclas –

startade företaget 2007. Men redan dessförinnan

hade de drivit var sin firma i byggbranschen

och samarbetat. – Vi funkar bra ihop och har samma kvalitetstänk, säger Niclas Erlandsson. Det yttrar sig i att vi ständigt försöker förbättra vårt arbetssätt och peppar och stöttar personalen att tänka på samma sätt. De är helt med på detta och får fortlöpande möjlighet att gå på de vidareutbildningar och kurser som krävs för att hålla en hög yrkesstandard.

Det märks att bröderna är stolta över sin personal och att stämningen i företaget är god. Skämten haglar när några av de anställda tittar in för en snabb kopp kaffe mellan uppdragen.

– Med vårt efternamn som företagsnamn vill vi garantera ett bra resultat – vi vill kunna gå och handla mjölk med rak rygg och en stolthet för vårt byggföretag. Och vår personal verkar tycka detsamma. Sjukfrånvaron är låg och de ställer alltid upp. När allt kommer omkring – det är de som gör

jobbet, vi skapar bara möjligheterna för dem att göra det. Fredrik och Niclas har en nollvision – noll

fel och hundra procent nöjda kunder. Eller mer än nöjda. Men även i den bästa av världar blir det ibland på annat sätt än man har tänkt sig.

​– Blir något fel så berättar vi det och rättar till det, säger Fredrik. Vi lämnar aldrig ett fel vi känner till. Och har vi missat något – ja då rättar vi till det också.

Totalentreprenör

Br. Erlandssons Bygg är en totalentreprenör. Det betyder att en kund som vill ha hjälp med ett byggprojekt bara behöver kontakta ett företag för att allt ska bli som de har tänkt sig. Br. Erlandssons Bygg är med från planering till färdigt resultat.
– Vi arbetar främst med renovering och tillbyggnad
men också nyproduktion av villor, säger Fredrik Erlandsson. Men vi rycker lika gärna in och justerar en dörr som kärvar. Ett byggprojekt är en process som ofta tar tid, vare sig det är en renovering, en ombyggnad eller ett nybygge. Då är det viktigt att alla inblandade drar åt samma håll för att resultatet ska bli bra. Och det gäller samtliga inblandade; Kund, byggföretag och eventuella underleverantörer.

– Kunden är alltid den som bestämmer, säger Fredrik. Bara för att vi är vana att göra på ett sätt är det inte säkert att kunden vill
ha det så. Vill kunden ha det på ett visst sätt så gör vi så om det fungerar. Vi kan också bidra med vår kunskap och erfarenhet för att råda kunden om denne står och väljer mellan olika alternativ. Vi vill ju både göra ett bra jobb och ha en nöjd kund.

Resultatet avgörande

​Som ett led i förbättringsarbetet försöker Fredrik att följa upp företagets arbeten ett tag efter att de är avslutade. Ett byggjobb ska ju fungera över lång tid och då är det viktigt att kunden är nöjd även när det har gått ett tag.

– Målsättningen är att vi följer upp alla våra
uppdrag, säger Fredrik. Vi är inte där än
men på väg att nå fram. Bröderna är medvetna om priskonkurrensen i byggbranschen och tycker att det är fel att priset ska vara det enda avgörande
vid en upphandling av byggtjänster. Enligt
dem är kvaliteten det viktigaste – och vetskapen
om att resultatet blir bra.
– Det spelar ju ingen roll att det är billigt om
du inte är nöjd, som Fredrik sammanfattar
deras tankar.

Senaste nytt på Facebook​

​Följ oss på Facebook, där vi publicerar bilder och andra saker.

Medlem i

​Br.Erlandsson Bygg & Allservice AB

Silvergatan 20, 271 39 Ystad

​Tel.: 0411-55 14 70

E-mail: kontor@br-erlandsson.se

Orgnr.: 556719-5671​